DIK VET FEEST MAN! Korzo theater Den Haag
Donderdag 7 maart, aanvang 20.15 uur

kaarten via www.korzo.nl

Benefietavond voor publiek met een groot hart en een korte spanningsboog

Mimetheatergroep Bambie, Franou en Servaes Nelissen spelen elk een korte voorstelling. De opbrengst van deze verrassende avond komt volledig ten goede aan de bestrijding van Duchenne-spierdystrofie.

Franou – Solar (werktitel)
Anou Maarsingh en Fran Vozila, oftewel Franou, studeren dit jaar af van de mime-opleiding in Amsterdam. Ze hebben samen gewerkt in 2022, en dit jaar komen ze weer samen met een nieuw werk. Ze hebben elkaar gevonden in hun gemeenschappelijke interesse naar ondeugendheid, het irrationele, het kinderlijke, impulsiviteit, jezelf verliezen in verhalen en Corry Konings. Hun duet is een onderzoek naar wat het betekent om de scheidingslijn tussen jong en oud te doen laten vervagen, en een wereld te creëren waarin hun eigen wetten en regels van toepassing zijn. 

Een ongedefinieerd resort, of spa, solarium, fitness centrum
Er zijn twee kinderen, misschien broer en zus
Later zijn er twee rokende oude vrouwen
Een zelf ontworpen zonnehemel die hen verbindt

Mimetheatergroep Bambie – Bambie 1
In 1995, in het derde jaar aan de Amsterdamse mime-opleiding besluiten Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter telkens in één week een voorstelling in elkaar te zetten. Het zijn presentaties binnen één onderzoek. In Bambie 1 blijken twee mensen ondanks hun mentale en fysieke zwakheid – zij lopen voortdurend te trillen op hun benen en huilen om het minste of geringste dat fout gaat- toch in staat om elkaar de liefde te verklaren.
bambie.nu

Servaes Nelissen – Beefteefjes
Servaes speelt het derde deel uit de avondvullende voorstelling Beefteefjes, waarin de hondenfluisteraar Renate Schoep aan het woord is. Renate Schoep: “Als ik zeg dat ik met dieren praat zijn er nog steeds mensen die me een beetje raar aankijken. Gelukkig wordt dat steeds minder en zie ik een toenemende waardering voor ons werk. Ik geef ook seminars over depressie bij honden. Daar komen ontzettend veel mensen op af. Iedereen kan dit leren, echt waar. En hoe meer mensen met dieren gaan praten, hoe minder eenzaamheid.”
servaesnelissen.nl

Deze benefietavond is een initiatief van Alfred van der Meulen. Met enige regelmaat werkt hij als freelance technicus voor bezoekende gezelschappen in Korzo. Sinds 2006 zet hij zich in voor de bestrijding van de spierziekte Duchenne. Alfred wilde heel graag bij ons een benefietavond organiseren omdat hij groot fan is van Korzo.

Mimetheatergroep Bambie, Anou Maarsingh en Servaes Nelissen spelen hun voorstellingen geheel belangeloos en Korzo stelt de zaal, (technische) faciliteiten en inzet van haar medewerkers gratis ter beschikking. Dankzij deze unieke samenwerking komt de volledige opbrengst van deze avond ten goede aan Duchenne-onderzoek.

DIK VET FEEST MAN!